Nötkött

 

Här kommer mina recept på nötkött...

 

Jag kommer lägga in recept på nötkött på denna sida kommer tätast en gång varannan månad. Jag har lagt in nytt idag 3/5-2015 på oxfilé och det kommer mer sedan.

Jag skall lägga till meny som ni kan klicka i det gör jag idag så det skall komma med så att det är lättare att hitta på sidan när jag får upp mer recept

 

 

Här intill kommer alla recept upp som jag har lagt till och kanske kommer det upp ett per varannan månad hoppas jag.

Oxfilé i kantarellsås med potatistortilla

 

Ingredienser (4 Personer)

 

600 g Oxfilé

300 g Kantareller

1 Pressad vitlöksklyfta

2½ dl Matlagningsgrädde

 

Potatistortilla

 

800 g rå tärnad potatis

1 skivad gul lök

2 msk olivolja

2 Ägg

 

Gör så här:

 

1. Stek potatis och lök mjuka i hälften av oljan på medelvärme 3-4 minuter. Låt rinna av.

 

2. Vispa ihop ägg salt och peppar i en bunke. Vänd ner potatis och lök. Hetta upp resten av oljan i stekpannan. Häll i tortillablandningen och stek på medelvärme tills tortillan har stelnat på undersidan. Vänd och stek färdigt ca 5 minuter.

 

3. Skär oxfilén i 4 portionsbitar. Bryn i lite smör i en het stekpanna i ett par minuter på varje sida. Salta och peppar och lägg över på tallriken.

 

4. Stek kantareller tillsammans med vitlök i lite smör i stekpanna i ett par minuter. Lägg sedan tillbaks köttet, tillsätt grädde och låt sjuda i ca 4 minuter. Vänd köttet efter halva tiden.

 

Tillägg 3/5-2015 Jag kan meddela att när jag gjorde denna rätt så hade jag i fyra ägg i tortillan och sedan fanns det inte kantareller så jag tog champinjoner istället och så hade jag i 2½ deciliter grädde som skulle vara för fyra. Och jag kunde inte heller hålla ihop tortillan och ni ser detta i bilden nedan det ser inte så gott ut men det var väldigt gott. :)

 

Oxfile i knatarellsås med potatistortilla

Copyright 2006-2018 (C) Henrik Porali webmaster@henrikporali.se

Made with Adobe Muse