Ingredienser (4 Personer)
600 g Oxfilé
300 g Kantareller
1 Pressad vitlöksklyfta
2½ dl Matlagningsgrädde
Potatistortilla
800 g rå tärnad potatis
1 skivad gul lök
2 msk olivolja
2 Ägg
Gör så här:
1. Stek potatis och lök mjuka i hälften av oljan på medelvärme 3-4 minuter. Låt rinna av.
2. Vispa ihop ägg salt och peppar i en bunke. Vänd ner potatis och lök. Hetta upp resten av oljan i stekpannan. Häll i tortillablandningen och stek på medelvärme tills tortillan har stelnat på undersidan. Vänd och stek färdigt ca 5 minuter.
3. Skär oxfilén i 4 portisonsbitar. Bryn lite smör i en het stekpanna i ett par minuter på varje sida. Salta och peppra och lägg över på tallriken.
4. Stek kantareller tillsammans med vitlök i lite smör i stekpannan i ett par minuter. Lägg sedan tillbaks köttet, tillsätt grädde och låt skjuda i ca 4 minuter. Vänd köttet efter halva tiden
Tillägg 3/5-2015 Jag kan meddela att när jag gjorde denna rätt så hade jag fyra ägg i tortillan och sedan fanns det inte kantareller så jag tog champinjoner istället och så hade jag i 2½ deciliter grädde som skulle vara för fyra. Och jag kunde inte heller hålla ihop tortillan och ni ser detta i bilden nedan, det ser inte så gott ut men det var väldigt gott. :)